مواد غذایی برای بهبود آسیب ورزشی

 مواد غذایی برای بهبود آسیب ورزشی

با این که آسیب‌های ورزشی دارای شدت‌های مختلفی هستند، اما افراد علاقه دارند که هر چه زود‌تر بهبود یافته و به فعالیت‌های خود بازگردند که باید مواد غذایی برای بهبود آسیب ورزشی را مصرف کنند. ساده‌ترین راه برای انجام این کار مراجعه به متخصص ارتوپد واجد شرایط است؛ زیرا آن‌ها به طور طبیعی مشکلات بیماران را تشخیص می‌دهند و بهترین روش‌های درمانی که ممکن است شامل تمرینات مناسب و جراحی‌های احتمالی باشد را در نظر می‌گیرند.

در حالی که روش‌های درمانی تعیین شده توسط پزشک متخصص اهمیت بسیار زیادی دارند، حفظ یک رژیم غذایی مناسب نیز به همان اندازه مهم است. در دوران بهبودی پس از یک آسیب ورزشی، داشتن یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند مدت زمان بهبودی را کاهش دهد و روند آن را ساده‌تر کند.

برای افزایش سرعت بهبودی پس از آسیب ورزشی، مصرف چه مواد غذایی توصیه می‌شود؟

در این بخش به مواد غذایی می‌پردازیم که با قرار دادن آن‌ها در رژیم غذایی خود می‌توانید هر چه سریع‌تر به فعالیت‌های عادی بازگردید:

پروتئین

پروتئین ماده مغذی است که موجب تقویت بافت عضلانی می‌شود. زمانی که افراد دچار آسیب ورزشی می‌شوند و نمی‌توانند از آن قسمت آسیب دیده استفاده کنند، عضله‌ها تحلیل رفته و ضعیف می‌شوند. در این مدت، مصرف مقدار مناسبی از پروتئین می‌تواند خطر از دست دادن عضلات و ضعف آن‌ها را کاهش دهد.

بنابراین باید بر روی خوردن مقدار مناسبی از منابع پروتئینی از جمله مرغ، گوشت گاو و گوشت گوسفند، ماهی، لوبیا، توفو و آجیل به عنوان بخش ثابتی از رژیم غذایی خود تمرکز کنید.

علاوه بر این، هنگامی که می‌خواهید شروع به آموزش مجدد بدن خود پس از آسیب دیدگی ورزشی کنید، مصرف پروتئین می‌تواند موجب بهبودی رشد عضلات شود.

بیشتر بدانید: مواد غذایی مناسبی که باید برای بهبود تاندونیت مصرف کنید

میوه و سبزیجات حاوی ویتامین ث

کاهش التهاب، یکی از اصلی‌ترین اهداف در دوران بهبودی پس از آسیب ورزشی می‌باشد که برای بهبود دامنه حرکتی و بازگرداندن بدن به وضعیت اولیه ضرورت دارد. خوشبختانه مصرف ویتامین ث و میوه و سبزیجات حاوی این ویتامین، می‌تواند در این زمینه به شما کمک بسیار زیادی کند.

ویتامین ث دارای خواص ضد التهابی است که مصرف آن می‌تواند التهاب را کاهش و یا از آن جلوگیری کند. کلاژنی که این ویتامین تولید می‌کند، توانایی بدن برای حفظ استخوان، ماهیچه و تاندون‌ها را بهبود می‌بخشد. از جمله منابع ویتامین ث می‌توان به مرکباتی مانند پرتقال و گریپ فروت، فلفل دلمه‌ای، اسفناج، کلم بروکلی، گوجه فرنگی و کیوی اشاره کرد.

اسید‌های چرب امگا 3

آسیب‌های ورزشی که از جمله رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به پیچ خوردگی مچ پا اشاره کرد، معمولا با التهاب زیادی همراه هستند. مواد غذایی حاوی اسید‌های چرب امگا 3 می‌توانند این التهاب را کاهش دهند، اما حتما باید توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد آن‌ها می‌تواند به صورت بالقوه اثر معکوسی داشته باشند. از جمله منابع حاوی اسید‌های چرب امگا 3 می‌توان به گردو، دانه‌های چیا، ماهی، روغ کانولا، روغن آفتاب گردان، روغن ذرت و روغن نارگیل اشاره کرد.

توصیه می‌کنیم به جای مصرف مکمل‌های ویتامینی یا پودری، حتما از غذا‌های حاوی این مواد مغذی استفاده کنید.

روی

روی نیز مانند پروتئین موجب بهبود بافت‌های بدن می‌شود و عدم مصرف کافی آن می‌تواند روند بهبودی را کند‌تر و سخت‌تر کند. از جمله منابع اصلی روی می‌توان به گوشت، ماهی، صدف، غلات کامل و آجیل اشاره کرد. توصیه می‌کنیم از مصرف مکمل‌های روی خودداری کنید، زیرا مصرف بیش از حد آن ممکن است تعادل یکسری از مواد مغذی را دچار اختلال کند.

خواندن این مطلب توصیه می شود: ویتامین‌های لازم برای درمان سوزش پا

کلسیم و ویتامین دی

کلسیم نقش بسیار مهمی در کمک به بهبود استخوان‌های شکسته دارد و برای کمک به ارسال سیگنال به اعصاب و انقباض صحیح ماهیچه‌ها الزامی است. از جمله رایج‌ترین منابع حاوی کلسیم می‌توان به کلم بروکلی، بادام، بامیه و محصولات لبنی اشاره کرد.

ویتامین دی توانایی بدن برای جذب و پردازش کلسیم را افزایش می‌دهد و یکی از بهترین‌ها برای کنترل طبیعی درد و پیشگیری از آسیب‌های ورزشی در کودکان است. ویتامین دی طبیعی در غذا‌های بسیار کمی یافت می‌شود و برای جبران آن می‌توانید از مکمل‌ها استفاده کنید.

فیبر

به منظور بهبود پارگی پس از آسیب ورزشی و جلوگیری از التهاب اضافی، متخصصان ارتوپد معمولا توصیه می‌کنند که ورزشکاران قسمت آسیب دیده بدن را بی‌حرکت نگه دارند و استراحت کنند. با وجود چنین شرایطی، بیماران اگر مراقب تغذیه خود نباشند ممکن است دچار اضافه وزن شوند.

مصرف غذا‌هایی که حاوی فیبر فراوانی هستند، به بیماران کمک می‌کنند تا خیلی سریع احساس سیری کنند و از زیاده روی در خوردن غذا بپرهیزند. در نتیجه با وجود چنین مواد غذایی، رژیم غذایی به صورت ناخودآگاه رعایت می‌شود و مقدار زیادی مواد مغذی به بدن می‌رسد. توصیه می‌کنیم بیماران در وعده شام خود حتما کلم بروکلی و اسفناج میل کنند و به جای خوردن چیپس‌های پر کالری برای میان وعده، میوه بخورند.

منبع: centralorthopedicgroup

میزان رضایت از مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + هفت =